Restoran Mutfak Teknoloji İle Tasarruf Yapmanın 3 Yolu
Ticari mutfak maliyetleri
birçok nedene bağlı olarak restoranlarda yüksek kalmaktadır bu nedenle
verimsizlik ve gıda atıkları çoğalmaktadır.
Bu yazıda, restoran
mutfaklarının genel ticari mutfak maliyetlerini düşürmek için para tasarrufu
sağlayabilmesinin üç yolunu, mevcut en verimli üç teknolojik çözümle vurgulayacağız.
1) Mutfak Ekranı
Bir Cuma gecesi sıcağında,
aşçılar basılan adisyonlar içerisinde boğulabilir. Bazen her şey o kadar
karışır ki adisyonları açık açık göstermeye çalışırken hata olabilir veya
kaybolabilir. Bu sistem verimli bir restoran mutfağına elverişli değildir.
Bir mutfak görüntüleme
sistemi (veya MGS kısaca), mutfaktan " tüm gün "
gereksinimlerini gösterir, böylece personel ne yapması gerektiğini bilir.
Bu, ev sahibi ekibinizi verimli
bir makineye dönüştürür; Daha fazla kişiye hizmet vermenizi ve her
vardiyada daha fazla satmanızı sağlayan yiyecekler daha hızlı ve daha doğru bir
şekilde ortaya çıkar. Bir MGS, aynı zamanda, yüksek kağıt ve mürekkep
maliyetlerini ortadan kaldıran bir araçtır.
En fazla 230 metrelik bir rulo yazıcının maliyetinin 4 TL ve
ortalama kanalın 6 inç uzunluğunda olduğunu varsayalım. Bu
matematikle, her ruloda 460 siparişi yerine getirebilirsiniz. Varyans
hesabı ve ilk ve son birkaç ayağın tipik olarak kullanılamaz olması, bu sayının
450 sipariş olduğunu gösteriyor. Bu, kâğıt adisyon başına kesin olarak bir
kuruştan az ya da 0,89 kuruş anlamına gelir. Kâğıt adisyonu ortadan
kaldırırsanız, her yıl yalnızca mürekkep ve kâğıttan ne kadar tasarruf
edeceğinizi görmek için aşağıdaki etkileşimli hesabı kullanın. Günlük
siparişlerinizin sayısı, restoranınızın haftada kaç gün açık olduğu, bir
yıldaki hafta sayısı (52) ve sipariş başına bir çentiğin (bir kuruş) maliyeti
ile çarpılır.
200 x 7 x 52 x 0,01 =728 TL
Girdiler Günde ortalama sipariş
sayısı: 200 Açık olunan gün sayısı: 7 |
Çıktılar Kâğıt ve mürekkepte
yıllık tasarruf: 728 TL |
Bunun sadece somut tasarruflar olduğunu unutmayın - daha
fazla müşteriye hizmet vermekten fazla kazanç veya daha doğru siparişlerden
elde ettiğiniz tasarrufları içermez, bu da işletmeniz için daha fazla para demektir.
2) Stok Takibi
Mutfaklar dağınıksa bu karışıklık paraya mal olabilir. Yiyecekler
yere düştüğünde, kârınız kapıdan dışarı çıkar. Bir envanter izleme
modülünün restoran mutfağınızda para biriktirmeye yardımcı olduğu yer
burasıdır.
Restoran sahipleri için mevcut olan, envanter sayfaları gibi
birçok manuel envanter izleme yöntemi varken, otomatik bir çözüm, restoran
mutfaklarının para kazanmak için baş ağrısından kurtulmanın ve kanıtlanmış bir
yoludur.
Envanter takibi - özellikle POS üzerinden - tüm restoran mutfak
çalışanlarını izlemek, hırsızlığı önlemek ve doğru satış raporlaması ve daha
yüksek kar amacıyla yanlış siparişleri bildirmek için idealdir.
3) Restoran El Üniteleri
Bu, konuklara yönelik kullanımları olduğu için teknik olarak bir
ön cephe teknolojisidir, ancak para tasarrufu sağlayan etkileri arka cepheye yaslanmıştır.
Elden sipariş sistemleri,
siparişleri doğrudan masadan mutfağa itiyor. Bu nedenle, genellikle personelin
terminale yürümek zorunda kaldığı ve siparişle ilgili iki veya daha fazla
ayrıntıyı unuttuğunda oluşan hata olasılığı artıyor.
ixirPOS Mobil ile siparişleri
doğrudan mutfak görüntüleme sistemine yönlendirerek kâğıt maliyetlerini azaltmayı
ve hatalardan tasarruf etmenizi sağlar. Siparişleri mutfağa daha hızlı
göndererek, müşterilerinin yiyeceklerini daha hızlı bir şekilde almasını ve bir
cihazla masa dönüş sürelerini kısaltmasını sağlayarak, mutfağınızdan daha fazla
şey çıkabileceğini düşündüğünüzden daha fazlasını elde edersiniz ve hatta alt
limitinize birkaç TL daha eklersiniz.
Restoran mutfağında para tasarrufu
Özellikle teknoloji yanınızda olduğunda, restoranınızın en savurgan
kısmını en karlı hale getirmek çok zor değil.
Mutfak görüntüleme sistemleri, envanter takibi ve ixirPOS Mobil gibi
uygulamalar, restoran mutfaklarının paradan tasarruf etmesinin en iyi üç
yoludur.